Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Πώς κερδίζουν χαμηλόμισθοι και μεσαία τάξη από το πρόγραμμα της ΝΔ
[Reader]: Πώς κερδίζουν χαμηλόμισθοι και μεσαία τάξη από το πρόγραμμα της ΝΔ

[Reader]: Πώς κερδίζουν χαμηλόμισθοι και μεσαία τάξη από το πρόγραμμα της ΝΔ

Ο φωτισμένος τοίχος του άλλοτε ελαιουργείου που βρισκόταν πίσω από την πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες το απόγευμα στην Ελευσίνα, παρέπεμπε σε κάτι που υπήρχε, αλλά δεν υπάρχει σήμερα. Θα μπορούσε, ίσως κανείς να το δει σαν αλληγορία, αν σκεφτεί ότι ο χώρος που ήταν από τις πρώτες βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής έχει μετατραπεί πλέον σε χώρο τέχνης και εκδηλώσεων: ό,τι υπήρξε μπορεί να υπάρξει ξανά.

Η επιλογή της Ελευσίνας προφανής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: μια περιοχή λαϊκή, με ανθρώπους ταλαιπωρημένους από το πέρασμα της κρίσης. Ταιριαστό σκηνικό για να περιγράψει ο πρόεδρος της ΝΔ πτυχές της οικονομικής πολιτικής του κόμματός του που αφορούν τους χαμηλόμισθους, αλλά και τη μεσαία τάξη. Τους ανθρώπους, δηλαδή, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη ήταν να περάσει ένα μήνυμα: οι «μικροί» και οι «μεσαίοι» μπορούν βάσιμα να κερδίσουν από το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία. Προς τούτο και τα τέσσερα παραδείγματα, με τα οποία προσπάθησε να σκιαγραφήσει πώς θα ωφεληθεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών από τις πολιτικές της ΝΔ.

Κάπως έτσι, επινοήθηκε ο Γιάννης, ένας μισθωτός που παίρνει τον μέσο ετήσιο μικτό μισθό, της τάξης των 2.400 ευρώ. Ο Γιάννης, με βάση τους υπολογισμούς του επιτελείου της ΝΔ, έχοντας ένα περιουσιακό στοιχείο με δάνειο στο όνομά του, θα δει στο τέλος της χρονιάς όφελος 1280 ευρώ από την εφαρμογή των πολιτικών της ΝΔ. Δεύτερο παράδειγμα, ένα ζευγάρι, ένας νέος που παίρνει τον κατώταο μισθό και μια ελεύθερη επαγγελματίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!