Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: Πόρος: Ο άρχοντας του Αργοσαρωνικού
[Reader]: Πόρος: Ο άρχοντας του Αργοσαρωνικού

[Reader]: Πόρος: Ο άρχοντας του Αργοσαρωνικού

Μία ανάσα από την Αθήνα, αγκαλιασμένος από τον Αργοσαρωνικό, ο Πόρος είναι μία από τις πιο must επιλογές για ανοιξιάτικες εξορμήσεις. Κρύβοντας μία μεγάλη έκπληξη, αφού στην πραγματικότητα δεν πρέπει να μιλάμε για ένα νησί, αλλά για δύο, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας, το πανέμορφο αυτό μέρος αποτελεί αγαπημένο προορισμό.

Φιλοξενώντας αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως τμήμα του «Η Αλίκη στο Ναυτικό», κατάφερε γρήγορα να αγαπηθεί από τον κόσμο με το ιστορικό του ρολόϊ, υψηλά στο λόφο της Σφαιρίας, να αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Η πόλη του Πόρου, με τα νεοκλασικά της οικοδομήματα, την περίφημη Βίλα Γαλήνη, κτίριο του 1892 που κατά καιρούς φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της διανόησης και της Τέχνης, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου και σας περιμένει να την περπατήσετε, την ίδια στιγμή που έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε αρκετά αξιοθέατα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, στην πλατεία Κορυζή, με ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα, την αρχαία Τροιζήνα, τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα στο βόρειο μέρος του νησιού, το οποίο ήταν το κέντρο της Αμφικτυονίας της Καλαυρίας, η ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου, που κτίσθηκε το 1713, είναι μερικά από αυτά.

Αναπόσπαστο κομμάτι του νησιού και οι παραλίες. Η πιο κοσμοπολίτικη και μεγαλύτερη σε έκταση και προσέλευση ακούει στο όνομα Ασκέλι και είναι αμμώδης, οργανωμένη με πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία τριγύρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!