Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Πόρισμα ΝΔ για Ντυνάν: Δεν προκύπτει ευθύνη πολιτικών προσώπων
[Reader]: Πόρισμα ΝΔ για Ντυνάν: Δεν προκύπτει ευθύνη πολιτικών προσώπων

[Reader]: Πόρισμα ΝΔ για Ντυνάν: Δεν προκύπτει ευθύνη πολιτικών προσώπων

Δεν βλέπει «ευθύνη πολιτικών προσώπων» η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με το πόρισμα 53 σελίδων που κατέθεσαν οι εκπρόσωποί της, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Σ’ αυτό γίνεται διεξοδική αναφορά στο χρονικό που οδήγησε το νοσοκομείο σε δεινή οικονομική κατάσταση, σε δάνεια και την παρέμβαση της κυβέρνησης το 2014 για να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Όπως όμως αναφέρει το «γαλάζιο» πόρισμα: «Η παρέμβαση του ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές», αναφέρει το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθυμίζει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της διοίκησης Μαρτίνη, έχοντας καταλήξει σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή».

Όπως ειδικότερα επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ στο πόρισμά τους «είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά τη διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού».

Στο πόρισμα της ΝΔ αναφέρεται ειδικότερα ότι:

* Το “Ερρίκος Ντυνάν” βρέθηκε σε κακή οικονομική κατάσταση λόγω της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης Μαρτίνη

* Τα χρέη του ήταν συνολικού ύψους 300.000.000 ευρώ, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε Τράπεζες και στο ελληνικό Δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!