Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη γιόρτασε με τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων τον ερχομό των Χριστουγέννων(pics)
[Reader]: Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη γιόρτασε με τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων τον ερχομό των Χριστουγέννων(pics)

[Reader]: Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη γιόρτασε με τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων τον ερχομό των Χριστουγέννων(pics)

Η επίσκεψη αυτή έρχεται ως συνέχεια της στήριξης του Πολτιστικού Ιδρύματος Χατζηγάκη προς τους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, οι οποίοι από τις 22 Ιουνίου 2018 έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από καινούρια λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία ο κοινωφελής, μή κερδοσκοπικός οργανισμός, πρόσφερε στη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη με σκοπό να ενισχύσει την επιθυμία των μαθητών να γνωρίσουν τον έντεχνο λόγο. Για τη δωρεά του 2018, καθοριστική ήταν η συμβολή της ΜΚΟ Library4all, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Stay Connected που υλοποιείται από το Ίδρυμα Χατζηγάκη και στους βασικούς πυλώνες, του οποίου ανήκει και η διατήρηση γέφυρας επικοινωνίας με άτομα, οργανώσεις και φορείς, που έχουν ωφεληθεί με οποιαδήποτε τρόπο μέσα από δράσεις του Ιδρύματος. Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το οποίο πως έχει έδρα τη γενέτειρα της οικογένειας Χατζηγάκη τα Τρίκαλα, Θεσσαλίας αποτελεί έναν από αυτούς.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε και ως φόρος τιμής στον Ιδρυτή και συγγραφέα Παναγιώτη Χατζηγάκη, ο οποίος έτρεφε μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία και το βιβλίο και συχνά, συνήθιζε να τονίζει ότι η επαφή με το βιβλίο πρέπει να ξεκινά σε νεαρή ηλικία.

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης για το βιβλίο, η Γ.Γ. κ. Ελισάβετ Χατζηγάκη διάβασε κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες με κυριότερο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!