Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Περιοδεία στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία ξεκινά ο Πάπας Φραγκίσκος
[Reader]: Περιοδεία στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία ξεκινά ο Πάπας Φραγκίσκος

[Reader]: Περιοδεία στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία ξεκινά ο Πάπας Φραγκίσκος

Τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στη Βόρεια Μακεδονία, χώρες που επισκέπτεται από σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, η πλειονότητα των κατοίκων είναι ορθόδοξοι. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη σημασία των επισκέψεων σε δύο χώρες στην περιφέρεια της Ευρώπης. Πρόκειται για το 28ο ταξίδι του στο εξωτερικό και το 11ο στην Ευρώπη. Ήδη το αεροσκάφος του προσγειώθηκε στη Σόφια, όπου έγινε δεκτός με όλες τις τιμές από τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόικο Μπoρίσοφ.

«Τιμητική η επίσκεψη για μας»

«Ως ορθόδοξος θεολόγος θεωρώ την επίσκεψη του Πάπα στη Βουλγαρία ως μια τιμή ακόμη και για μας τους Ορθόδοξους» δηλώνει στη Deutsche Welle ο θεολόγος Μπόγινταρ Αντόνοφ, που έχει σπουδάξει ορθόδοξη θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. «Παρά το ότι η Ιερά Σύνοδος αποστασιοποιήθηκε κάπως από την επίσκεψη, οι πιστοί αντέδρασαν πολύ θετικά». Με τρόπο εύσχημο ο Βούλγαρος θεολόγος αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσε στη χώρα του αυτή η επίσκεψη. Γιατί εβδομάδες πριν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην καθολική θεία λειτουργία και την προσευχή. Ο Πατριάρχης Νεόφυτος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου επιθυμούν μεν να συναντήσουν το Πάπα, αλλά δεν θέλουν να εμφανιστούν στο πλευρό του κατά την άσκηση των θρησκευτικών του καθηκόντων.

«Οι περισσότεροι μητροπολίτες διατηρούν προσωπικές επαφές με την Καθολική Εκκλησία» σχετικοποιεί την κατάσταση ο Αντόνοφ. «Φυσικά ανάμεσά τους υπάρχουν και συντηρητικοί μητροπολίτες και αρχιεπίσκοποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!