Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
[Reader]: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

[Reader]: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ταμεία που αποτελεί το σημείο αιχμής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί αύριο Δευτέρα στη Βουλή θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και Ταμεία, βελτιώσεις στις συντάξεις χηρείας καθώς και διατάξεις που αφορούν σε εργασιακά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβα΄νεται:

-Η ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχει εισοδηματικούς ή περιουσιακούς «κόφτες» και προβλέπει κούρεμα της συνολικής οφειλής κατά 60%-65% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε έως 120 δόσεις. Ωστόσο οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα πληρώσουν βαρύ τίμημα καθώς οι συντάξεις τους θα μειωθούν έως και 40%.

- Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και όσοι είναι σήµερα ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση (π.χ. στην πάγια των 12 δόσεων και την παλαιότερη των 100 δόσεων) για το υπολειπόμενο ποσό οφειλής. Το δοσολόγιο θα διαμορφώνεται με βάσει το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ (30 ευρώ για τους αγρότες).

- Στη ρύθμιση εντάσσονται και οφειλές εργοδοτών έως και το 2018 με 50% έκπτωση στα πρόστιμα για αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις ή 100% έκπτωση για ολοσχερή εφάπαξ εξόφληση βασικής οφειλής.

Η επίμαχη ρύθμιση στόχο έχει να δώσει «ανάσα» κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες που πνίγηκαν στα χρέη την τελευταία δεκαετία της κρίσης όπως δείχνουν και οι αριθμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!