Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Πέντε μέρες πριν την κάλπη: Οι δημοσκοπήσεις, η διαφορά και οι νέοι ψηφοφόροι
[Reader]: Πέντε μέρες πριν την κάλπη: Οι δημοσκοπήσεις, η διαφορά και οι νέοι ψηφοφόροι

[Reader]: Πέντε μέρες πριν την κάλπη: Οι δημοσκοπήσεις, η διαφορά και οι νέοι ψηφοφόροι

Μεγάλο ζητούμενο παραμένει το τελικό αποτέλεσμα αλλά και το ύψος της τελικής διαφοράς μεταξύ των δυο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που κατά πολλούς θα κρίνει και την οριστική απόφαση του Πρωθυπουργού, για το εάν δηλαδή θα προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες στα τέλη Ιουνίου ή για το εάν θα παραμείνει προσηλωμένος στο αρχικό του σχέδιο, για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Με βάση και τα χθεσινά στοιχεία των δημοσκοπήσεων (πιο πρόσφατη η έρευνα της ALCO για το OPEN που αποτύπωσε τη διαφορά των δυο κομμάτων στο 6.3%) το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η Νέα Δημοκρατία κρατάει ένα σταθερό προβάδισμα που είναι παγιωμένο, παρά την φυσιολογική συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ που πετυχαίνεται στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τα επιδόματα μάλιστα που μοίρασε ο Πρωθυπουργός αλλά και η πληρωμή των συντάξεων του Ιουνίου αναμένεται να αποτελέσουν από μόνα τους μια νομιμοποιητική βάση επιστροφής ενός αριθμού ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Όπως παρατηρούν αναλυτές, η μικρή μείωση της ψαλίδας είναι αναμενόμενη – λόγω της πολύ χαμηλής συσπείρωσης που διατηρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας και συχνά δεν ξεπερνούσε το 50%. Όμως η συσπείρωση αυτή δεν φαίνεται να ξεπερνά το 70%, γεγονός που σημαίνει ότι το 1/3 σχεδόν των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου 2015 έχει γυρίσει την πλάτη στο κυβερνών κόμμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι οι εκλογές μπορούν να κερδηθούν – οι διαρροές άλλωστε των τελευταίων ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι στο Πρωθυπουργικό επιτελείο παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα ευρήματα των μετρήσεων και την μείωση της ψαλίδας που αυτές αταγράφουν και δείχνουν να πιστεύουν πως ο χρόνος που υπολείπεται είναι ικανός για να προκαλέσει ανατροπές και εκπλήξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!