Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Παιδικές εφαρμογές με πορνογραφικό περιεχόμενο στο Android
[Reader]: Παιδικές εφαρμογές με πορνογραφικό περιεχόμενο στο Android

[Reader]: Παιδικές εφαρμογές με πορνογραφικό περιεχόμενο στο Android

Στην διαγραφή περίπου 60 μολυσμένων με ιό εφαρμογών από το Google Play προχώρησε η Google, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η εταιρεία Check Point κατά τον οποίο βρέθηκαν εφαρμογές που μπορούσαν να εμφανίσουν πορνογραφικό υλικό ή να εξαπατήσει τους χρήστες να εγκαταστήσουν ψεύτικες «εφαρμογές ασφαλείας» εγγράφοντάς τους σε υπηρεσίες SMS υψηλής χρέωσης.

Χρησιμοποιώντας τις εκτιμήσεις του Google Play, η Check Point διαπίστωσε ότι περίπου 60 παιχνίδια, με τίτλους όπως «Drawing Lessons Angry Birds», «Temple Crash Jungle Bandicoot», και «Spinner Fidget Toy», είχαν από 3,5 εκατ. έως 7 εκατ. λήψεις.

Όμως ακόμα και μετά την κατάργηση των εφαρμογών από το Play Store, το κακόβουλο λογισμικό ονόματι AdultSwine θα συνεχίζει να υπάρχει στα τηλέφωνα των χρηστών που τις είχαν κατεβάσει, τουλάχιστον μέχρι οι χρήστες να το ξεφορτωθούν.

Καταργήσαμε τις εφαρμογές από το Play Store και κάναμε ανενεργούς τους λογαριασμούς των προγραμματιστών τους και θα συνεχίσουμε να προειδοποιούμε όποιον τις έχει ήδη κατεβάσει για να τις διαγράψει αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και συμπληρώνει πώς «εκτιμά το έργο της Check Point για την ασφάλεια των χρηστών».

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο Daniel Padon, ερευνητής της Check Point, ο οποίος διευκρινίζει πως η εταιρεία του διατηρεί καλές σχέσεις με την ομάδα ασφάλειας της Google.

Όταν κάποιος κατέβαζε αυτές τις εφαρμογές άνοιγε ένα αναδυόμενο παράθυρο το οποίο τους ενημέρωνε πως έχουν μολυνθεί από κάποιο ιό και τους ανακατεύθυνε σε ένα άλλο παράθυρο που τους ζητούσε να καταχωρήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό για να κερδίσουν ένα iPhone ή τους έδειχνε πορνογραφικό περιεχόμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!