Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Παρουσιάστηκε το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο
[Reader]: Παρουσιάστηκε το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο

[Reader]: Παρουσιάστηκε το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Πρόκειται για το προπτυχιακό στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας (BA Program in the Archaeology, History and Literature of Ancient Greece) και προσφέρεται από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είμαι πολύ περήφανη για την πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ, αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι τα πανεπιστήμιά μας μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους και στο εξωτερικό, ξεπερνώντας αγκυλώσεις», ανέφερε στον χαιρετισμό της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Τόνισε, δε, ότι οι κλασικές σπουδές είναι το ιδεατό αντικείμενο για την προσέλκυση ξένων φοιτητών. «Αν όχι εδώ, πού; Αν όχι εμείς, ποιος;», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ήδη στις επαφές που είχε πρόσφατα στις ΗΠΑ, η αναφορά ύπαρξης του εν λόγω προγράμματος έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου εργάζεται στην κατεύθυνση να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης.

Για ένα «πρωτοπόρο πρόγραμμα» που αποσκοπεί, εκτός των άλλων, και στην ανάπτυξη πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε λόγο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. «Επενδύσαμε στην πραγματοποίησή του πιστεύοντας ακράδαντα ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για μία ακόμη φορά, καινοτομεί και ταυτοχρόνως συμβάλλει στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και τη δημιουργία πνευματικών δεσμών με χώρες και πολιτισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!