Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πανελλήνιες 2019: Η ώρα των βαθμολογιών – Πού θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής
[Reader]: Πανελλήνιες 2019: Η ώρα των βαθμολογιών – Πού θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής

[Reader]: Πανελλήνιες 2019: Η ώρα των βαθμολογιών – Πού θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σχετική εγκύκλιο οδηγιών προς τα βαθμολογικά κέντρα για επιτάχυνση διαδικασιών, προκειμένου έως σήμερα Πέμπτη το πρωί να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να ξεκινήσει η αποστολή – διακίνηση των δεμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το πρωί της Παρασκευής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του κάθε υποψηφίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες μπορεί να πέσει φέτος έως και 2% στη Χημεία, ενώ η επιστημονική Ένωση των χημικών σε στατιστική επεξεργασία των σχετικών στοιχείων που έχει κάνει, εκτιμά ότι τα γραπτά «κάτω από τη βάση» μπορεί να φτάσουν και το 38%. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στο μάθημα είχαν γράψει «κάτω από τη βάση» περίπου το 25% των υποψηφίων.

Με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας ακολουθεί και η Φυσική όπου επίσης τα θέματα που επελέγησαν φέτος ήταν δύσκολα και κάποια από τα ερωτήματά τους, κατά την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, «παραπλανητικά».

Όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», φέρνουν μεγάλη πτώση βάσεων στο δεύτερο και το τρίτο επιστημονικό πεδίο.

Στα μαθήματα των ανθρωπιστικών σπουδών οι βαθμολογίες αναμένονται φέτος συνολικά καλύτερες από τις αντίστοιχες περυσινές, με εξαίρεση τη Νεοελληνική Γλώσσα και το φετινό θέμα στην Εκθεση που απαιτούσε κριτική σκέψη και φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψήφιους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!