Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Παναγία των Παρισίων: Μόλις έσβησε η φωτιά, άρχισαν οι διαφωνίες για την αναστήλωση
[Reader]: Παναγία των Παρισίων: Μόλις έσβησε η φωτιά, άρχισαν οι διαφωνίες για την αναστήλωση

[Reader]: Παναγία των Παρισίων: Μόλις έσβησε η φωτιά, άρχισαν οι διαφωνίες για την αναστήλωση

Δεν έχουν περάσει ούτε 48 ώρες από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Παναγία των Παρισίων και συγκλόνισε όλο τον κόσμο και ήδη άρχισαν ο διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναστήλωση του ναού.

Την Τρίτη ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των φθορών και ανακατασκευή σε χρόνο ρεκόρ και πια ο λόγος περνά στους ειδικούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διαχειριστές των πολιτιστικών έργων, για να αποφασίσουν τον τρόπο, τη μέθοδο, ακόμη και τη μορφή που θα πρέπει να έχει μετά τις σχετικές εργασίες η Νοτρ Νταμ.

Το «μήλον της Έριδος» μεταξύ των ειδικών είναι το αν θα πρέπει η Παναγία των Παρισίων να έχει την ίδια ακριβώς μορφή ή θα είναι καλύτερα να προστεθούν και νέα σύγχρονα στοιχεία και υλικά που θα την θωρακίσουν καλύτερα από μελλοντικές καταστροφές.

Ρέντσο Πιάνο: Ανακατασκευή του forêt της στέγης

Ο πασίγνωστος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο για παράδειγμα, σε σχόλιά του στην εφημερίδα Corriere della Sera, τάσσεται υπέρ της ανακατασκευής των ξύλινων αντηρίδων της στέγης, το γνωστό «forêt=δάσος», λόγω του πλήθους των δρύινων μαδεριών σε περίπλοκες συνθέσεις τριαρθωτών τόξων που χρησιμοποιήθηκαν για να στηρίξουν το βάρος της.

Υπέρ της μέσης οδού ο Μασιμιλιάνο Φούκσας

Από την πλευρά του, ο επίσης διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Μασιμιλιάνο Φούκσας τάσσεται υπέρ μίας μέσης οδού: «Θεωρώ πως θα πρέπει να σκεφθούμε μία μέση λύση με τα σημεία εκείνα που έχουν χαθεί στη φωτιά, κι ευελπιστώ πως θα είναι λιγότερα από εκείνα που είδαμε στις εικόνες και τα οποία θα μπορούν να αναστυλωθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!