Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Παναγία των Παρισίων: Υπάρχει ελπίδα στα αποκαΐδια – Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου (pics & vids)
[Reader]: Παναγία των Παρισίων: Υπάρχει ελπίδα στα αποκαΐδια – Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου (pics & vids)

[Reader]: Παναγία των Παρισίων: Υπάρχει ελπίδα στα αποκαΐδια – Βρέθηκε ο κόκορας του κωδωνοστασίου (pics & vids)

Ένα εύρημα μέσα στις στάχτες στην Παναγία των Παρισίων δείχνει πως υπάρχει ελπίδα την για το εμβληματικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που παραδόθηκε στις φλόγες τη Δευτέρα 15 Απριλίου. Ομάδα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων βρήκε τον κόκορα που κάποτε έστεκε στην κορυφή του κωδωνοστασίου της Notre Dame που κατέρρευσε από την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, το χάλκινο γλυπτό, που περιείχε τα λείψανα των αγίων Γενεβιέβης, Διονυσίου και τμήμα από το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού, χάθηκε κατά την κατάρρευση του κωδωνοστασίου του καθεδρικού ναού.

Όμως, το γλυπτό, που επόπτευε την πρωτεύουσα από ύψος άνω των 90 μέτρων βρέθηκε χθες έχοντας υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά επισκευάσιμο.

Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Jacques Chanut. Η ζωή συνεχίζεται, η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Εταιρειών Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH), οι ζημιές θα χρειαστούν το λιγότερο δέκα έτη για να αποκατασταθούν.

«Χρόνος αποκατάστασης μεταξύ δέκα και δεκαπέντε ετών φαίνεται το πιο λογικό για εμένα» σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Frederick Létoffé, ένας από τους δύο προέδρους της GMH.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!