Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Πάιατ: Η Ελλάδα αναδύεται σε σοβαρό ενεργειακό παίκτη στην Ευρώπη
[Reader]: Πάιατ: Η Ελλάδα αναδύεται σε σοβαρό ενεργειακό παίκτη στην Ευρώπη

[Reader]: Πάιατ: Η Ελλάδα αναδύεται σε σοβαρό ενεργειακό παίκτη στην Ευρώπη

Για την ανάδυση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα, που αναπτύσσεται εδώ και χρόνια αλλά την τελευταία διετία έχει αποκτήσει πραγματική δυναμική, μίλησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, κάνοντας λόγο για βασικά έργα που προχωρούν από το στάδιο του οράματος, στην υλοποίηση, στην ολοκλήρωση.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ecali Club χθες το βράδυ, τόνισε πως είναι σημαντικό που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αγκαλιάσει τον ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού ενεργειακού κόμβου. Υπό αυτό το πρίσμα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολύ στενή ευθυγράμμιση μεταξύ των ενεργειακών στρατηγικών των ΗΠΑ και της Ευρώπης σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο, δηλαδή του ρόλου της Ελλάδας ως περιφερειακού κόμβου και της διασφάλισης μεγαλύτερης ενεργειακής ασφάλειας για όλη την Ευρώπη.

Αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, ο Αμερικανός πρέσβης επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέρος της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου που μετασχηματίζει το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο και επαναπροσδιορίζει τις περιφερειακές σχέσεις καθώς πρώην εχθροί γίνονται εταίροι και κυβερνήσεις, με επικεφαλής την Ελλάδα, οικοδομούν στην ενέργεια για να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη συνεργασία και την αναζωογόνηση της διπλωματίας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου TAP
Ειδική αναφορά έκανε ο Τζέφρι Πάιατ στον Διαδριατικό Αγωγό (ΤAP) και στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, τονίζοντας ότι μόνο με αυτά τα δύο έργα η κατάσταση έχει αλλάξει θεαματικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!