Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: «Πάγωμα» ΦΠΑ στα ακίνητα: Πώς θα ωφεληθούν όσοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι
[Reader]: «Πάγωμα» ΦΠΑ στα ακίνητα: Πώς θα ωφεληθούν όσοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι

[Reader]: «Πάγωμα» ΦΠΑ στα ακίνητα: Πώς θα ωφεληθούν όσοι θέλουν να αγοράσουν σπίτι

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Economist ανακοίνωσε αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ που επιβάλλεται σήμερα στις μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων , διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει για όλα τα ακίνητα που έχουν οικοδομική άδεια από το 2006 και μετά.

Το μέτρο, εκτός από τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής ή πρόκειται να κατασκευαστούν τα προσεχή τρία χρόνια, αφορά και στο απόθεμα των αδιάθετων νεόδμητων ακινήτων με άδεια κατασκευής από το 2006, τα οποία έμεινα απούλητα λόγω της κρίσης.

Πρόκειται για περίπου 100.000 ακίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία των κατασκευαστών ακινήτων.

Με την απαλλαγή από τον ΦΠΑ οι αγοραστές θα έχουν σημαντικό όφελος, αφού δεν θα καταβάλλουν φόρο 24% όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά 3% όσο είναι ο συντελεστής του φόρου μεταβίβασης.

Διευκρινίζεται ότι η πρώτη κατοικία και τα μεταχειρισμένα ακίνητα εξαιρούνται ήδη από τον ΦΠΑ.

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αυξήσει τις αγοραπωλησίες και θα τονώσει την αγορά ακινήτων, η οποία ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανόδου, επηρεάζοντας θετικά την απασχόληση και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Οικονομικών προωθείται και η θέσπιση έκπτωσης από το φόρο εισοδήματος του 40% της δαπάνης για εργασίες επισκευών κατοικίας, μέτρο το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως ένα ισχυρό κίνητρο για τους φορολογούμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!