Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ουκρανικό σκάνδαλο: Τραμπ εναντίον όλων σε συνέντευξη στο Fox
[Reader]: Ουκρανικό σκάνδαλο: Τραμπ εναντίον όλων σε συνέντευξη στο Fox

[Reader]: Ουκρανικό σκάνδαλο: Τραμπ εναντίον όλων σε συνέντευξη στο Fox

Στις δημόσιες ακροάσεις που οργανώθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων τις τελευταίες ημέρες για το ουκρανικό σκάνδαλο, οι μάρτυρες –πολλοί εκ των οποίων είναι διπλωμάτες καριέρας– έβαλαν κατά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Εκείνος επέλεξε να απαντήσει μέσα από την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Fox & Friends.

Επί 53 λεπτά, μιλώντας σχεδόν χωρίς διακοπή –και σε κάποια σημεία χωρίς συνοχή– ο ένοικος του Λευκού Οίκου έδειξε ξεκάθαρα πόσο τον έχει ενοχλήσει αυτή η έρευνα, η οποία θα μπορούσε να αφήσει βαθιές πληγές στη θητεία του.

«Θέλω μια δίκη», διαβεβαίωσε, αναφερόμενος στη συνέχεια της διαδικασίας.

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίσει υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών στον πρόεδρο, τότε η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, θα κληθεί να τον δικάσει. Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές όμως, που έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον πρόεδρο, αφήνουν να εννοηθεί εδώ και μερικές ημέρες ότι αντί να επιταχύνουν τη διαδικασία και να αφοσιωθούν κατόπιν στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του 2020, μπορεί να την χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμα για να εξαπολύσουν τη δική τους μιντιακή αντεπίθεση.

Ο Στιβ Ντούσι, ο Μπράιαν Κίλμιντ και η Έινσλι Έρχαρτ, οι τρεις παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Fox News, προσπάθησαν κατά διαστήματα να επαναφέρουν τη συζήτηση στο βασικό θέμα. «Κύριε πρόεδρε, η κατηγορία είναι η ακόλουθη: χρησιμοποιήσατε την (οικονομική) βοήθεια (προς την Ουκρανία), τα χρήματα των φορολογουμένων, για να επιτεθείτε σε έναν πολιτικό αντίπαλό σας».

«Τρελή σαν κοριός»

Ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει και μίλησε εκνευρισμένος για τη Γερμανία και τη Γαλλία που, όπως είπε, δεν προσφέρουν επαρκή βοήθεια στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, τα έβαλε με όλους εκείνους – βουλευτές, διπλωμάτες, ειδικούς – που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις δημόσιες ακροάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!