Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Όλα τα σενάρια εθνικών εκλογών τον Ιούνιο
[Reader]: Όλα τα σενάρια εθνικών εκλογών τον Ιούνιο

[Reader]: Όλα τα σενάρια εθνικών εκλογών τον Ιούνιο

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη για να αφήσει με έναν πράγματι διφορούμενο τρόπο ανοιχτό το παράθυρο της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη ακριβώς για να θέσει με ακόμη πιο απόλυτο τρόπο το δίλημμα των ευρωεκλογών.

Δηλαδή εξηγούν οι επιτελείς του θέλει να δείξει στους πολίτες πως κι εκείνοι έχουν ευθύνες για το μέλλον της χώρας αλλά και της καθημερινότητας τους, επομένως εάν δεν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινωνικό του πρόγραμμα θα είναι σαν να επιλέγουν την κατάργηση των μέτρων ανακούφισης που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Το προφανές είναι ότι ο Αλέξης Τσιπρας επιχειρεί ακόμη και την τελευταία ημέρα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, του 2015, αλλά και να προβληματίσει όσους είναι αναποφασιστοι για το εάν πρέπει να στηρίξουν την απεναντι πλευρά δηλαδή την ΝΔ που δεν εγγυάται την διατήρηση των μέτρων που ψήφισε ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την προοπτική να βάλει στο τραπέζι κι άλλα μέτρα ανακούφισης, όπως γιαπαραδειγμα τα επιπλέον 50 ευρώ στην κατώτατη εθνική σύνταξη που είναι είναι 384 ευρώ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται ο πρωθυπουργός να έχει στο μυαλό του τις εκλογές τον Ιούνιο εφόσον κρίνει ότι πρέπει να προσφύγει άμεσα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με βάση δύο βασικά σενάρια.

Το πρώτο συνδέεται με την ανατροπή των προβλέψεων και μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!