Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβασε ανήλικα προσφυγόπουλα, καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ
[Reader]: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβασε ανήλικα προσφυγόπουλα, καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ

[Reader]: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβασε ανήλικα προσφυγόπουλα, καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ

Οδηγός του ΟΑΣΘ ζήτησε από τρία ανήλικα προσφυγόπουλα να κατέβουν από το λεωφορείο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 20:00, τρεις ανήλικοι πρόσφυγες από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο, ανέβηκαν από τη στάση «Αγορά», στο αστικό λεωφορείο της γραμμής «56» με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, προκειμένου να πάνε σε προπόνηση kung fu που συστηματικά παρακολουθούν.

«Ο οδηγός του αστικού κοίταξε επίμονα και εξεταστικά τα τρία προσφυγόπουλα και, πριν συνεχίσει το δρομολόγιο, ζήτησε από τα παιδιά να κατέβουν από το λεωφορείο, λέγοντας συγκεκριμένα “κατεβείτε και πάρτε το επόμενο”», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, «τα παιδιά ντράπηκαν και κατέβηκαν, χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν το λόγο ενώ ο οδηγός δεν ρώτησε καν εάν έχουν εισιτήριο, καθώς η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

«Τελικά τα παιδιά», καταλήγει η ανακοίνωση, «δεν πήγαν στην προπόνηση τους και επέστρεψαν στον ξενώνα συντετριμμένα από τη ντροπή».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, δήλωσε ότι το περιστατικό ερευνάται και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο πολιτισμό στους οδηγούς και τους ελεγκτές και μαζί με το επιβατικό κοινό να καλλιεργήσουμε την κοινωνική συνευθύνη» δήλωσε ο κ. Παππάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!