Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Νέο «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Δικαστήριο έκρινε παράνομο το «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο
[Reader]: Νέο «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Δικαστήριο έκρινε παράνομο το «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο

[Reader]: Νέο «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Δικαστήριο έκρινε παράνομο το «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο

Η λειτουργία του βρετανικού Κοινοβουλίου ανεστάλη τη Δευτέρα και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, και οι αντίπαλοι του Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κίνηση που έγινε με στόχο να εμποδίσει τις απόπειρές τους να ελέγξουν εμπεριστατωμένα τα σχέδιά του Βρετανού πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την ΕΕ και να του επιτρέψει να πιέσει προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της Σκωτίας είναι η πρώτη δικαστική νίκη των αντιπάλων αυτής της πολύ αμφιλεγόμενης διακοπής της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

«Ζητούμε το κοινοβούλιο να επανασυγκληθεί αμέσως», δήλωσε στο Sky News η βουλευτής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος Τζοάνα Τσέρι. «Τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μας και στη φανταστική νομική ομάδα μας που πέτυχαν την ιστορική απόφαση ότι η διακοπή των εργασιών της Βουλής είναι παράνομη», έγραψε η ίδια στο Twitter.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης

«Είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση και θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανάγκη να προωθήσει μια ισχυρή εσωτερική νομοθετική ατζέντα. Η διακοπή της λειτουργίας του κοινοβουλίου είναι ο νόμιμος και απαραίτητος τρόπος για να το πράξει», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του κορυφαίου εφετείου της Σκωτίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!