Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Νέα ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ – Πως θα γίνεται ο υπολογισμός των δόσεων
[Reader]: Νέα ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ – Πως θα γίνεται ο υπολογισμός των δόσεων

[Reader]: Νέα ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ – Πως θα γίνεται ο υπολογισμός των δόσεων

Η διαδικασία έγκρισης για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών είναι πλέον αυτοματοποιημένη και θα γίνεται μέσω αίτησης στα καταστήματα της ΔΕΗ. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους πρέπει να επισκεφτούν κατάστημα της ΔΕΗ και να προσκομίσουν τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος, την ταυτότητα και το ΑΦΜ τους.

Επίσης από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου όσοι επιθυμούν να κάνουν ρύθμιση θα μπορούν να υποβάλλουν και τηλεφωνικά τις αιτήσεις τους καλώντας στο 11770.

Στη νέα ρύθμιση για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ προβλέπονται χαμηλότερες προκαταβολές της τάξεως του 20% με 30%, ενώ μέχρι σήμερα προβλεπόταν προκαταβολή 40% με 50%.

Αναλυτικά, το ύψος της προκαταβολής εξαρτάται από τις δόσεις που θα επιλέξει ο καταναλωτής για να εξοφλήσει το χρέος του.

Για καταναλωτές με χρέος έως 500 ευρώη ρύθμιση γίνεται σε πέντε δόσεις και η προκαταβολή ανέρχεται στο 10% του ποσού.

Για καταναλωτές με χρέος 500 έως 1.000 ευρώ η ρύθμιση γίνεται σε οκτώ δόσεις και η προκαταβολή ανέρχεται στο 10% του ποσού.

Για καταναλωτές με χρέος 1.000 έως 2.000 ευρώ η ρύθμιση γίνεται σε 12 δόσεις και η προκαταβολή ανέρχεται στο 15% του ποσού.

Για καταναλωτές με χρέος από 2.000 έως 3.000 ευρώ η ρύθμιση γίνεται σε 18 δόσεις και η προκαταβολή ανέρχεται στο 20% του ποσού.

Για καταναλωτές με χρέος άνω των 3.000 ευρώ δίνονται δύο εναλλακτικές: Ρύθμιση χρέους με 18 δόσεις και προκαταβολή του 20% του ποσού και ρύθμιση χρέους σε 24 δόσεις και προκαταβολή το 30% του ποσού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!