Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Μπαράζ πληρωμών με συντάξεις κι επιδόματα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές
[Reader]: Μπαράζ πληρωμών με συντάξεις κι επιδόματα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές

[Reader]: Μπαράζ πληρωμών με συντάξεις κι επιδόματα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, καθώς ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και ο ΟΠΕΚΑ έχουν προγραμματίσει την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων στους δικαιούχους τους.

Οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς ήθη έχει κατατεθεί το επίδομα, η λεγόμενη «13η σύνταξη» σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους, την οποία λαμβάνουν:

- 22.000 δικαιούχοι προσωρινής σύνταξης.

- 34.000 ανασφάλιστοι υπερήλικοι που εισπράττουν σύνταξη ή επίδομα.

- 8.000 συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι που έχουν προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα.

- 800.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας έως 500 ευρώ (θα λάβουν μια επιπλέον πλήρη σύνταξη).

- 350.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 501-600 ευρώ (θα λάβουν επιπλέον ποσό στο 70% της σύνταξής τους).

- 600.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 601-1.000 ευρώ (θα λάβουν επιπλέον ποσό στο 50% της σύνταξής τους).

- 772.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας πάνω από 1.001 ευρώ (θα λάβουν επιπλέον ποσό στο 30% της σύνταξής τους).

- περίπου 400.000 συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από δύο κύριες συντάξεις (θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους).

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιουνίου

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου, καθώς ο πρόσφατος νόμος που πέρασε την περασμένη Τρίτη από την Βουλή, ορίζει ως ημερομηνία καταβολής των συντάξεων του ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς, την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα και για τους μισθωτούς την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Συνεπώς το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!