Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Μητσοτάκης: Βλέπει μείωση πλεονασμάτων από το 2021 – Aναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες (vid)
[Reader]: Μητσοτάκης: Βλέπει μείωση πλεονασμάτων από το 2021 – Aναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες (vid)

[Reader]: Μητσοτάκης: Βλέπει μείωση πλεονασμάτων από το 2021 – Aναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες (vid)

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, από το 2021.

«Για τα έτη 2021 και 2022 έχουμε πει ότι θα θέσουμε υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2020, όταν θα έχουμε αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την προσήλωση της χώρας στις μεταρρυθμίσεις. Και, σήμερα, μπορώ να εκφράσω την ισχυρή βεβαιότητά ότι η συζήτηση αυτή θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1/1/2006.

Αναλυτικότερα, κάνοντας ειδική αναφορά στα ακίνητα, που εκτός των άλλων αποτελούν κατά κανόνα και το ενέχυρο των τραπεζικών δανείων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η αγορά αυτή ήδη ανακάμπτει καθώς οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7,7% το β΄ τρίμηνο του 2019 ενώ μίλησε για την ανάγκη τολμηρών μέτρων τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας και της αγοράς ακινήτων.

«Αναστέλλεται, και για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ΦΠΑ σε όλες τις νέες οικοδομικές άδειες, αλλά και για τις παλαιότερες, όσες εκδόθηκαν από 1ης Ιανουαρίου του 2006. Με άλλα λόγια, στο εξής απαλλάσσονται από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας όλες οι καινούργιες κατασκευές, όπως και τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 14 χρόνια και δεν έχουν πωληθεί ακόμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!