Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης: Στον προϋπολογισμό του 2020 οι μειώσεις σε φόρο επιχειρήσεων – ΕΝΦΙΑ
[Reader]: Μητσοτάκης: Στον προϋπολογισμό του 2020 οι μειώσεις σε φόρο επιχειρήσεων – ΕΝΦΙΑ

[Reader]: Μητσοτάκης: Στον προϋπολογισμό του 2020 οι μειώσεις σε φόρο επιχειρήσεων – ΕΝΦΙΑ

Δεσμεύτηκε για άμεση νομοθέτηση, στον επόμενο προϋπολογισμό, της μείωσης του φόρου στις επιχειρήσεις, αλλά και του ΕΝΦΙΑ, με ορίζοντα διετίας, ενώ, παράλληλα, περιέγραψε εκτενώς το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η «13η σύνταξη» που δίνει ο πρωθυπουργός δεν είναι στην πραγματικότητα «13η σύνταξη», αλλά ένα προεκλογικό επίδομα που από χριστουγεννιάτικο έγινε πασχαλινό.

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μερικές φορές αυτές οι συζητήσεις αφήνουν μια άσχημη γεύση σε πολίτες που ενοχλούνται από την ένταση και τους υψηλούς τόνους. Έχω προσπαθήσει με μεγάλη επιμονή να κρατήσω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην ουσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να τοποθετηθεί εισαγωγικά για τη χθεσινή μεγάλη ένταση στη Βουλή.

Προσέθεσε ότι όταν κάποιος ξεκινά έναν καυγά, ο άλλος έρχεται σε δύσκολη θέση. «Επέλεξα χθες να απαντήσω, δεν μετανιώνω γι’ αυτό που έκανα, γιατί θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις μου ήταν πολιτικές και η κριτική που άσκησα πολιτική. Θέλω να πιστεύω, όμως, όσο πηγαίνουμε πορς τις ευρωεκλογές, ότι θα μπορούμε να επαναφέρουμε τη συζήτηση στον πυρήνα της: ποιος μπορεί να μιλήσει για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, ποιος μπορεί να δημιουργήσει δουλειές, ποιος μπορεί να μειώσει τους φόρους. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορα σε ζητήματα που αφορούν την ηθική της πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη σύγκριση των οικονομικών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι συγκρούονται δύο πολύ διαφορετικά σχέδια και είπε ότι την περασμένη τετραετία εφαρμόστηκε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική, με υπερφορολόγηση, μεγάλα πλεονάσματα, χωρίς έμφαση στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, ώστε να υπάρχει το μαξιλάρι να μοιράζονται μικρά επιδόματα, εν είδει παροχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!