Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Μόνο η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο για μετά το Μνημόνιο
[Reader]: Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Μόνο η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο για μετά το Μνημόνιο

[Reader]: Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Μόνο η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο για μετά το Μνημόνιο

Aποστολή στο Στρασβούργο

Με εκτενείς αναφορές στο δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά και διπλό μήνυμα στους δανειστές για την υπεφορολόγηση και τη λιτότητα τοποθετήθηκε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εντός της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα του λαϊκίστικου κύματος που χτύπησε την Ευρώπη. Έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα με την εκλογή μιας κυβέρνησης που έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας. Στο τέλος του 2014, έπειτα από μια βαθιά ύφεση έξι ετών, η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αλλάξει σελίδα. Είχε κατορθώσει να επιτύχει μια αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή. Η οικονομία αναπτυσσόταν ξανά και η πρόβλεψη ήταν ότι το 2015 η Ελλάδα, όχι μόνο θα έβγαινε από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, αλλά ότι θα πετύχαινε και αύξηση του Α.Ε.Π. της κατά 2,9%. Δυστυχώς, αυτή η θετική προοπτική ανατράπηκε από την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί για ανάπτυξη το 2015, βιώσαμε ύφεση 0,7%. Και αντί για έξοδο από το Πρόγραμμα, καταλήξαμε να υπογράφουμε ένα νέο τριετές Πρόγραμμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ανατρέχοντας στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο απαιτούμενο σχέδιο δράσης και στην ιδιοκτησία της πολιτικής ατζέντας, προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση από «τον λαϊκισμό στον πραγματισμό». «Όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει ώθηση σε τίποτα από τα παραπάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!