Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης: Κωδικός «εμπιστοσύνη» για να ξεκλειδώσει η συζήτηση για μειωμένα πλεονάσματα
[Reader]: Μητσοτάκης: Κωδικός «εμπιστοσύνη» για να ξεκλειδώσει η συζήτηση για μειωμένα πλεονάσματα

[Reader]: Μητσοτάκης: Κωδικός «εμπιστοσύνη» για να ξεκλειδώσει η συζήτηση για μειωμένα πλεονάσματα

Είναι μεσημέρι και το πούλμαν από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» έχει ξεκινήσει με προορισμό το Μαρούσι και τα γραφεία της εταιρείας λογισμικού Workable. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ φορά ακόμα το πρωινό του κοστούμι, δεν έχει χαλαρώσει τη γραβάτα του. Σηκώνεται και έρχεται στο πίσω μέρος του λεωφορείου, προκειμένου να μιλήσει με τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν μια ακόμα επίσκεψή του στην Αθήνα. Θα μιλάει σχεδόν μέχρι την άφιξη στο Μαρούσι.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Βέμπερ, στενός πολιτικός εταίρος και πλέον προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δώσει ένα σημαντικό μήνυμα: εφόσον εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη προς την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, τότε μπορεί να συζητηθεί η μείωση των πλεονασμάτων της τάξης του 3,5%, στα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έως το 2023. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια προσεκτική μεν, αλλά σημαντική διατύπωση, με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες ο κ. Βέμπερ μπορεί να είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν και, σε κάθε περίπτωση, θα έχει βαρύνοντα λόγο την επόμενη μέρα.

Τι είναι «εμπιστοσύνη», λοιπόν; Νωρίτερα το πρωί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Βέμπερ είχε τονίσει ότι το σημείο εκκίνησης είναι να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να βασίζεται στην Ευρώπη και αντίστροφα. «Το σημείο εκκίνησης σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα είναι ότι πρέπει να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!