Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία
[Reader]: Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία

[Reader]: Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία

«Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας», τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και προσέθεσε πως «ο Ιερώνυμος έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας σήμερα Σάββατο στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως ο «Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία».

Αφού κατηγόρησε ως «υπεύθυνο για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο» τόνισε πως «το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος».

«Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία πετώντας μας από το μισθολόγιο, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους ανέφερε επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς

«Η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού “όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας παρέδωσαν”» ανέφερε και σημείωσεότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρώτος μεταξύ 81 ίσων. «Η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και όχι ενός ανδρός αρχή όπως η Παπική. Ο μόνος που υποχρεώνει την εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας και ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί και να λειτουργούν καθ’ υπέρβαση».

«Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι «αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα καταθέσουμε άμεσα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

«Δεν ζητούμε χαριστική συμπεριφορά και αντιμετώπιση αλλά νομιμότητα και ηθική διάσταση των πραγμάτων, αν προσφύγουμε στα δικαστήρια θα δικαιωθούμε», υποστήριξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!