Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μυστήριο με πίνακα στο Λονδίνο – Ίσως είναι η πρωτη Μόνα Λίζα που ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι (pic)
[Reader]: Μυστήριο με πίνακα στο Λονδίνο – Ίσως είναι η πρωτη Μόνα Λίζα που ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι (pic)

[Reader]: Μυστήριο με πίνακα στο Λονδίνο – Ίσως είναι η πρωτη Μόνα Λίζα που ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι (pic)

Είναι η αρχική εκδοχή του πιο διάσημου πίνακα στον κόσμο, της Μόνα Λίζα και δημιουργήθηκε από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Αρκετοί είναι αυτοί που είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για έργο του Ντα Βίντσι και εσχάτως ξεκίνησε μία αντιδικία τόσο για την ιδιοκτησία του πίνακα όσο και για τον δημιουργό του.

Η «πρότερη Μόνα Λίζα» βρίσκεται στην «καρδιά» ενός μυστηρίου που περιλαμβάνει φορολογικούς παραδείσους στην Καραϊβική, θησαυροφυλάκια ελβετικών τραπεζών και μια μυστηριώδη διεθνή κοινοπραξία.

Όπως αναφέρει το BBC, το 2012 το Ίδρυμα Μόνα Λίζα αποκάλυψε στο ευρύ κοινό έναν δεύτερο πίνακα της Μόνα Λίζα που αποδίδεται στον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Αν η πατρότητα του πίνακα επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μεγάλη ανατροπή στον χώρο των τεχνών.

Το ίδρυμα, με μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι ο πίνακας ήταν μια δεύτερη, παλαιότερη άγνωστη έκδοση του πορτρέτου του ντα Βίντσι. Αλλά περιέργως η οργάνωση ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο ιδιοκτήτης του πίνακα και ότι αυτός ανήκει σε μια ανώνυμη διεθνή κοινοπραξία. Όταν ρωτήθηκε γι ‘αυτό, ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος, Τζόελ Φέλντμαν, απάντησε: «είναι πολιτική του Ιδρύματος να μη σχολιάζει την κοινοπραξία ιδιοκτησίας».

Όμως, ο Άντριου και η Κάρεν Γκίλμπερ, στο σπίτι των οποίων βρέθηκε ο πίνακας της Μόνα Λίζα, ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι έχουν μερίδιο 25% του πορτρέτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!