Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Μειώθηκε κατά 5 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός των Δήμων για τα αδέσποτα
[Reader]: Μειώθηκε κατά 5 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός των Δήμων για τα αδέσποτα

[Reader]: Μειώθηκε κατά 5 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός των Δήμων για τα αδέσποτα

Με απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου ο συνολικός προυπολογισμός της Πρόσκλησης Χ του «Φιλόδημου ΙΙ» μειώθηκε από τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπουργική απόφαση αναφέρει πως τροποποιεί:

Την υπ’ αριθμ. 42256/3.6.2019 ( ΑΔΑ: 66Δ1465ΧΘ7-ΧΒΣ) Πρόσκληση Χ για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», ως προς τα κάτωθι:

Στην Ενότητα 2 «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ»:

Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 20.000.000 ευρώ (€) σε 15.000.000 ευρώ (€). Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναγράφονται στην υπ’ αριθμ. 42256/3.6.2019 (ΑΔΑ: 66Δ1465ΧΘ7- ΧΒΣ) Πρόσκληση Χ.

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Η Τροποποίηση της Πρόσκληση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr ).

Η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος αντέδρασε στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέροντας πως η κατασκευή καταφυγίων δεν είναι απλά υποχρέωση των Δήμων αλλά και «ένα απαραίτητο βήμα για την ορθή διαχείριση και την προστασία των ζώων αυτών. Η παροχή χρηματικών πόρων γι’ αυτόν το σκοπό ήταν ένα πάγιο αίτημα των Δήμων».

Παράλληλα κάνει λόγο για ακατανόητη απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου που «αποτελεί αντίφαση σε σχέση με τις κατά καιρούς εκπεφρασμένες ως προς αυτά τα ζητήματα ευαισθησίες του κυρίου Πρωθυπουργού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος:

«Προ δύο μηνών, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που του υποβλήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι Δήμοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!