Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Μείωση πλεονασμάτων από το 2021 βλέπει ο Μητσοτάκης – Aναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες
[Reader]: Μείωση πλεονασμάτων από το 2021 βλέπει ο Μητσοτάκης – Aναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες

[Reader]: Μείωση πλεονασμάτων από το 2021 βλέπει ο Μητσοτάκης – Aναστολή ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει παράλληλα την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1/1/2006.

Η 1/1/2006 είναι η πρώτη μέρα που επεβλήθη ΦΠΑ στα ακίνητα. Το μέτρο αφορά δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες, τα ακίνητα των οποίων έχουν μείνει κενά ή απούλητα.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αναθέρμανση της παγωμένης (στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας) αγοράς ακινήτων, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Ταυτόχρονα, βελτιώνει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει σχηματικά το σχέδιό του ως ένα τρίγωνο το οποίο στη μια πλευρά έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια.

Ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις, θα τονίσει ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές και θα αναφερθεί ενδεικτικά στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων projects που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!