Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ
[Reader]: Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ

[Reader]: Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» και το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εξορθολογισμός της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων. 

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται:

α. Η μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ Α.Ε., από 35.000 σε 25.000.

β. Η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους κατά μέγιστο σε πενήντα (50) ανά κατάστημα και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά μέγιστο σε δεκαπέντε (15) ανά κατάστημα.

«Ουσιαστικά με αυτές τις ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στο τζόγο και πιο εύκολο, άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν στο insider.gr, πως πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!