Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μήνυση από το Facebook για παράνομη εκμετάλλευση των δεδομένων των χρηστών του
[Reader]: Μήνυση από το Facebook για παράνομη εκμετάλλευση των δεδομένων των χρηστών του

[Reader]: Μήνυση από το Facebook για παράνομη εκμετάλλευση των δεδομένων των χρηστών του

Το Facbook ζητά από το δικαστήριο να αναγκάσει τη Rankwave να του επιτρέψει να ελέγξει τις δραστηριότητες της επιχείρησης για να διαπιστώσει αν τα δεδομένα των χρηστών όντως ελήφθησαν και ενδεχομένως πωλήθηκαν.

Μια πηγή του κοινωνικού δικτύου δήλωσε στο BBC ότι μέχρι στιγμής δεν ειναι σε θέση να γνωρίζουν πόσα δεδομένα ή πόσοι χρήστες μπορεί να έχουν επηρεαστεί.

Η κίνηση αυτή του Facebook θα «στείλει ένα μήνυμα στους προγραμματιστές ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την πολιτική της εταιρείας μας» δήλωσε η ίδια πηγή.

«Το Facebook ερεύνησε τις πρακτικές της Rankwave σε σχέση με τις υπηρεσίες διαφήμισης και μάρκετινγκ», δήλωσε η Τζέσικα Ρομέρο.

“Η Rankwave απέτυχε να συνεργαστεί με τις προσπάθειές μας να εξακριβωθεί η συμμόρφωσή τους με τις πολιτικές μας, τις οποίες απαιτούμε από όλους τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας”.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο της Καλιφόρνια, το Facebook κατηγορεί τον Rankwave ότι χρησιμοποιεί τουλάχιστον 30 διαφορετικές εφαρμογές για να «παρακολουθεί και να αναλύει» σχόλια και likes στις σελίδες του Facebook.

Η Rankwave διέθεσε επίσης μια εφαρμογή για τους καταναλωτές, η οποία, αφού εξασφάλιζε τη συγκατάθεση του χρήστη, παρακολουθούσε τη δημοτικότητα των αναρτήσεών του.

Ωστόσο, το Facebook υποστηρίζει ότι είχε πληροφορίες ότι από το 2014, η Rankwave χρησιμοποίησε δεδομένα που συνέλεγε από τις εφαρμογές της «για δικούς της επιχειρηματικούς σκοπούς, που περιλαμβάνουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε διαφημιζόμενους και εταιρείες μάρκετινγκ».

Στη μήνυση, το Facebook κατηγορεί τη Rankwave ότι αγνοεί επανειλημμένα αιτήματα να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών που φέρεται ότι έλαβε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!