Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook
[Reader]: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook

[Reader]: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook

Θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τουρισμού που επλήγησαν από την χρεοκοπία της Thomas Cook ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται μέχρι και την 31.3.2020 η καταβολή του ΦΠΑ που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30.9.2019 και την 31.10.2019 για τους υποκείμενους στο φόρο, συναλλασσομένους με την εταιρεία Thomas Cook.

Η ως άνω αναστολή καταλαμβάνει φορολογουμένους των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook από 1.1.2019 έως 30.9.2019 υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών τους εκροών για το ίδιο διάστημα και χορηγείται για το σχετικό αυτό ποσοστό.

Προβλέπεται, επίσης, η απαλλαγή από τους τυχόν αναλογούντες τόκους εκπρόθεσμης καταβολής από τις ως άνω καταληκτικές προθεσμίες μέχρι και την 31.3.2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή χορηγείται κατόπιν αίτησης στη ΔΟΥ, που υποβάλλεται η δήλωση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!