Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μετά τον Μπόρις Τζόνσον: Προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας συζητά η αντιπολίτευση
[Reader]: Μετά τον Μπόρις Τζόνσον: Προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας συζητά η αντιπολίτευση

[Reader]: Μετά τον Μπόρις Τζόνσον: Προσωρινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας συζητά η αντιπολίτευση

Οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης – του Εργατικού κόμματος, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας, του Κόμματος της Ουαλίας και των Πρασίνων – συναντήθηκαν σήμερα στο Ουέστιμνστερ για να εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο όσα εξασφαλίζει ο νόμος Μπεν, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να φέρει μία συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου για το Brexit, διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσει άλλη μία παράταση της αποχώρησης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, μετά τη συνάντηση, η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, τα κόμματα δεν θα επιλέξουν μία πρόταση μομφής αυτή την εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους γύρω από το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μίας πιθανής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Επανέλαβε, δε, τη θέση του κόμματος ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει επικεφαλής τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.

Στις επόμενες συναντήσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων θα διερευνηθούν διαφορετικά σενάρια και επιλογές, προς την κατεύθυνση μίας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας και του προσώπου που θα μπορέσει να τεθεί επικεφαλής. Η βασική ιδέα είναι μία τέτοια κυβέρνηση να σχηματιστεί αμέσως μετά από μία πρόταση μομφής, σε περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον επιχειρήσει να αγνοήσει το νόμο Μπεν για την παράταση.

Η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων, Κάρολαϊν Λούκας, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να του χαρίσει (στον Μπόρις Τζόνσον) τις εκλογές που επιθυμεί, μέχρι να διασφαλιστεί πλήρως ότι έχει αποκλειστεί η πιθανότητα της εξόδου χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!