Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Με χάρτες 3D και τεχνολογία… Assassin’s Creed η αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων (vids)
[Reader]: Με χάρτες 3D και τεχνολογία… Assassin’s Creed η αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων (vids)

[Reader]: Με χάρτες 3D και τεχνολογία… Assassin’s Creed η αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων (vids)

Λεπτομερείς τρισδιάστατοι χάρτες του εμβληματικού και ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, θα βοηθήσουν στην αναστήλωσή του, μετά την καταστροφή που υπέστη από τη φωτιά της 15ης Απριλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των ζημιών σε χρόνο ρεκόρ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Η πυρκαγιά κατέστρεψε την οροφή και το βέλος της Παναγίας των Παρισίων αλλά και την ξυλογλυπτική στο εσωτερικό της.

Το καλό νέο είναι ότι οι πληροφορίες που θα χρειαστούν οι ειδικοί για την πλήρη αποκατάσταση του ναού είναι άφθονες. Το 2015, ο ιστορικός τέχνης, Άντριου Τάλλον, χρησιμοποίησε, εκτός από φωτογραφίες, και σαρωτές λέιζερ για να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο της Νοτρ Νταμ, αναφέρει το National Geographic.

Η ακρίβεια των σαρωτών λέιζερ είναι πολύτιμη και σωτήρια σε αυτή την περίπτωση. Η δέσμη λέιζερ σαρώνει την Παναγία των Παρισίων, για παράδειγμα, και μετρά την απόσταση μεταξύ του σαρωτή και κάθε σημείου που «χτυπάει». Κάθε μέτρηση αντιπροσωπεύεται από μια έγχρωμη κουκίδα, η οποία δημιουργεί στο τέλος μια τρισδιάστατη εικόνα του καθεδρικού ναού. «Εάν έχετε κάνει τη δουλειά σας σωστά», λέει ο Τάλλον, το αποτέλεσμα της σάρωσης είναι «με ακρίβεια πέντε χιλιοστών».

Ο Τάλλον συνδύασε τα λέιζερ με την πανοραμική φωτογραφία με το αποτέλεσμα να κρίνεται εκπληκτικά ακριβές. Στη Νοτρ Νταμ, σάρωσε με λέιζερ περισσότερες από 50 τοποθεσίες μέσα και γύρω από τον καθεδρικό ναό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!