Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Λιβύη: Η Αίγυπτος ενισχύει στρατιωτικά τον Χαφτάρ
[Reader]: Λιβύη: Η Αίγυπτος ενισχύει στρατιωτικά τον Χαφτάρ

[Reader]: Λιβύη: Η Αίγυπτος ενισχύει στρατιωτικά τον Χαφτάρ

Αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν την Τετάρτη ότι ο πρωθυπουργός Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ενέκρινε την αποστολή ρωσικής τεχνολογίας τανκ, στο στρατό του στρατηγού Χαφτάρ που μάχεται την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Μάλιστα τα συγκεκριμένα τανκ είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί ο στρατάρχης Χαφτάρ.

Αξιωματούχοι από την Αίγυπτο αναφέρουν ότι «συμφώνησαν» με τον Χαφτάρ για την «προσωρινή» αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κατάληψης της Τρίπολης και ότι αυτά θα επιστραφούν μόλις λήξουν οι μάχες.

Όπως λένε οι συγκεκριμένες πήγες η συμφωνία έχει υπογραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακαμφθεί το ψήφισμα του ΟΗΕ για τον μη-εξοπλισμό των εμπλεκόμενων μερών στην εμφύλια σύγκρουση της Λιβύης.

Τέλος η απόφαση αυτή ήταν επακόλουθο του γεγονότος ότι «το Κάιρο αισθάνθηκε ισχυρές τις προθέσεις της Άγκυρας να εμπλακεί άμεσα στρατιωτικά στη Λιβύη προς όφελος της κυβέρνησης Σάρατζ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera, η κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, που υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, αποδέχθηκε στρατιωτική βοήθεια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: middleeastmonitor.com

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!