Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Λύθηκε το μυστήριο: Οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» το μυστικό του γυναικείου οργασμού
[Reader]: Λύθηκε το μυστήριο: Οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» το μυστικό του γυναικείου οργασμού

[Reader]: Λύθηκε το μυστήριο: Οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» το μυστικό του γυναικείου οργασμού

Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο οργασμός αναπτύχθηκε στους πρώτους ανθρώπους για να βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν ωορρηξία κατά τη σεξουαλική επαφή.

Οι οργασμοί ήταν κάποτε ζωτικής σημασίας για να προκαλέσουν ωορρηξία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Σε πολλά ζώα, όπως κουνέλια, κουνάβια, γάτες και καμήλες, αυτό συμβαίνει ακόμα, καθώς η ωορρηξία συμβαίνει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει στους ανθρώπους ή τους μεγάλους πιθήκους, καθώς έχουν ωορρηξία μία φορά σε κανονικό κύκλο, που κυμαίνεται από 28 περίπου ημέρες στον άνθρωπο και μέχρι και 37 ημέρες στους χιμπατζήδες.

Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε ένα από τα στάδια της εξέλιξης των ανθρώπων, η ωορρηξία στις γυναίκες προκλήθηκε από έναν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yale δήλωσαν: «Η ύπαρξη γυναικείου οργασμού είναι ενδιαφέρουσα για δύο λόγους: Αφενός, ο γυναικείος οργασμός δεν είναι απαραίτητος για την αναπαραγωγική επιτυχία των γυναικών, αφετέρου αυτό το νευρο-ενδοκρινικό αντανακλαστικό είναι πολύ περίπλοκο για να πούμε ότι απλώς είναι ένα εξελικτικό ατύχημα».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ έθεσαν ως στόχο να εξετάσουν αυτή τη θεωρία για τους οργασμούς και έτσι έδωσαν φλουοξετίνη σε θηλυκά κουνέλια, τα οποία είχαν ωορρηξία κατά τη διάρκεια του σεξ. Η φλουοξετίνη είναι ένα φάρμακο που αναστέλλει τον οργασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!