Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Λίστα με φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζει το Ecofin
[Reader]: Λίστα με φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζει το Ecofin

[Reader]: Λίστα με φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζει το Ecofin

Σε μια «μαύρη λίστα» των παγκόσμιων φορολογικών παραδείσων θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν την Τρίτη οι 28 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους ιθύνοντες, αυτή λίστα θα έχει περίπου 20 χώρες που δεν συνεργάζονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Επιπλέον, συμφωνήθηκε πως θα δημοσιοποιηθεί και μια «γκρίζα» λίστα με 40 περίπου χώρες που έχουν λάβει δεσμεύσεις ότι θα αλλάξουν τη νομοθεσία τους προκειμένου να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τέλος, Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε χθες ότι θα υπάρχει και μία τρίτη λίστα με εννιά χώρες που έχουν λάβει προθεσμία μέχρι το Φεβρουάριο, για «ανθρωπιστικούς λόγους», καθώς έχουν χτυπηθεί από φυσικές καταστροφές.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω λίστες αποτέλεσαν αντικείμενο «παζαριών» μεταξύ των κρατών-μελών, κάποια από τα οποία έχουν διπλωματικές σχέσεις με τις εν λόγω χώρες.

«Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος, αλλά ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στο ECOFIN ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διατηρηθεί η πίεση». «Μπορούμε να υπολογίζουμε στην Επιτροπή για να συνεχίζει να πιέζει στο εσωτερικό της ΕΕ αλλά κυρίως στις χώρες που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα», είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ότι καμία χώρα της ΕΕ δεν αποτελεί «φορολογικό παράδεισο» και γι’ αυτό δεν βρίσκονται στις εν λόγω λίστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!