Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Libra: Το Facebook παρουσίασε το νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα
[Reader]: Libra: Το Facebook παρουσίασε το νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα

[Reader]: Libra: Το Facebook παρουσίασε το νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα

Το σχέδιό του να δημιουργήσει έναν νέο ψηφιακό κρυπτονόμισμα, το «Libra», προκειμένου να αναταράξει τα νερά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό γίγνεσθαι παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Συγκεκριμένα, για τη δημιουργία του νέου ψηφιακού νομίσματος, η Facebook προχώρησε στη σύσταση μιας κοινοπραξίας, της οποίας μάλιστα ηγήθηκε. Το κρυπτονόμισμα θα φέρει την ονομασία «Libra» και αναμένεται να βγει στις αγορές, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Στόχος του Libra είναι, με την ίδια ευκολία που κάποιος στέλνει ένα μήνυμα ή μια φωτογραφία, να μπορεί να στέλνει χρήματα οπουδήποτε ανά τον κόσμο, εύκολα και γρήγορα.

Μεταξύ των εταιρειών που σύστησαν την κοινοπραξία περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Visa, η Stripe, η PayPal, η eBay, η Lyft, η Uber και η Spotify, αλλά και οι εξής: Anchorage, Bison Trails, Coinbase, Xapo Holdings.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος insider.gr , το Libra δεν θα ελέγχεται από την Facebook, αλλά από μια μη κερδοσκοπική ένωση, η οποία θα υποστηρίζεται από μια σειρά εταιρειών και οργανισμών. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία, η Libra Association, θα έχει έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας και πρωταρχικός της στόχος θα είναι να είναι ευρέως προσβάσιμη, σταθερή και ασφαλής.

Ωστόσο, στόχος της Facebook είναι κάποια στιγμή να αποκομίσει κέρδη από αυτή τη νέα προσπάθεια και για το λόγο αυτό, προχώρησε στη σύσταση μιας νέας θυγατρικής εταιρείας, της Calibra.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!