Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα (vid)
[Reader]: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα (vid)

[Reader]: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα (vid)

Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας δήλωσε στο Open, ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη και ότι ο σεισμός που έγινε στη Λέσβο δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας.

«Ο σεισμός που έγινε σήμερα βόρεια της Λέσβου δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο στον κόλπο του Μαρμαρά. Έχουμε πει ότι μετά από ένα μεγάλο σεισμό κατά μήκος του ρήγματος της Ανατολίας, πάντα επηρεάζεται η Ελλάδα. Αυτό όμως πρέπει να το δούμε, αφού γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ενδεχομένως στην Τουρκία και κυρίως στον κόλπο του Μαρμαρά και αφού δούμε τα δυναμικά και κινηματικά χαρακτηριστικά των ρηγμάτων που έδωσαν αυτόν τον σεισμό, τότε θα έχουμε μία εικόνα του τι θα ακολουθήσει στον ελληνικό χώρο. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω να επηρεάζεται ο ελληνικός χώρος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Αναφορικά με το ρήγμα της Ανατολίας και τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Λέκκας, είπε:

«Ειδικά μετά το 1999 που είχαμε τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ, η έρευνα εξελίχθηκε και είδαμε ως παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ότι ένα μεγάλο τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει ενεργοποιηθεί και παραμένει αδρανές για τουλάχιστον 200 χρόνια».

«Στη συνέχεια με βάση την έρευνα Γάλλων, Αμερικανών, Ελλήνων και Ιαπώνων επιστημόνων προσδιορίστηκε ακριβώς η χρονική διάρκεια αυτής της αδράνειας, δηλαδή μέχρι το 2022 και διάφορα σενάρια προέβλεπαν έναν σεισμό της τάξεως των 7 βαθμών».

«Η σημερινή δόνηση σαφώς κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα, όσον αφορά το συγκεκριμένο ρήγμα, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι δεν είναι μόνο ένα ρήγμα, αλλά ένα πλέγμα ρηγμάτων, το οποίο μεταθέτει τις δυνάμεις από το ένα στο άλλο ρήγμα. Είναι μία ρηξιγενής ζώνη και ένα βύθισμα τεκτονικό, όπως το λέμε και το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει κι άλλες δομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!