Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Λάθος της Πυροσβεστικής που δεν έδωσε εντολή εκκένωσης – Το πρώτο πόρισμα για την πυρκαγιά στο Πύργο Γκρένφελ
[Reader]: Λάθος της Πυροσβεστικής που δεν έδωσε εντολή εκκένωσης – Το πρώτο πόρισμα για την πυρκαγιά στο Πύργο Γκρένφελ

[Reader]: Λάθος της Πυροσβεστικής που δεν έδωσε εντολή εκκένωσης – Το πρώτο πόρισμα για την πυρκαγιά στο Πύργο Γκρένφελ

Η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε σώσει ανθρώπους όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καταλυτικό ρόλο στην τραγωδία έπαιξε το γεγονός ότι δεν δόθηκε εντολή για εκκένωση του πύργου από τις Αρχές.

Η καταστροφή, που ήταν η πιο πολύνεκρη πυρκαγιά σε κτήριο κατοικιών στη Βρετανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συγκλόνισε το έθνος και οδήγησε σε μακροχρόνιες έρευνες για το πώς αυτό το πυκνοκατοικημένο κτίριο κατοικιών επετράπη να μεταβληθεί σε παγίδα θανάτου.

Στην πρώτη φάση της, η δημόσια έρευνα με επικεφαλής τον συνταξιούχο δικαστή Μάρτιν Μουρ-Μπικ εξέτασε λεπτομερώς την αλληλουχία των γεγονότων στον πύργο αυτόν των 23 ορόφων τη νύκτα της 14ης Ιουνίου 2017, περιλαμβανομένου του τρόπου που οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν την πύρινη κόλαση.

Στην έκθεση για την πρώτη φάση, η οποία επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, όμως διέρρευσε νωρίτερα σε αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε εξαιτίας ηλεκτρικού προβλήματος σ’ ένα ψυγείο σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου.

Οι φλόγες στη συνέχεια τύλιξαν ολόκληρο τον πύργο, κυρίως επειδή είχε καλυφθεί στη διάρκεια ανακαίνισης με επένδυση από εύφλεκτο συνθετικό υλικό το οποίο έδρασε ως πηγή καυσίμου, ανέφερε ο Μουρ-Μπικ.

Στην έκθεσή του, ο Μουρ-Μπικ έπλεξε το εγκώμιο «της αφοσίωσης στο καθήκον με εξαιρετικό θάρρος και αυταπάρνηση» που επέδειξαν οι πυροσβέστες στον τόπο της πυρκαγιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!