Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Κοστέλο: Η Ελλάδα πρέπει να θέσει φιλόδοξους στόχους
[Reader]: Κοστέλο: Η Ελλάδα πρέπει να θέσει φιλόδοξους στόχους

[Reader]: Κοστέλο: Η Ελλάδα πρέπει να θέσει φιλόδοξους στόχους

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να υπάρχει βιώσιμος ρυθμός ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία».

Τα ανωτέρω εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Θεσμούς, Ντεκλάν Κοστέλο, μιλώντας από το βήμα του 28ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το πρώτο βήμα έγινε αλλά μένει η υλοποίηση των προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνηθεί, τα οποία ανέρχονται σε 110 για την τρίτη αξιολόγηση και σε 82 για τη τέταρτη αξιολόγηση -τα οποία, ωστόσο, έχουν πιο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει μεγάλο μέρος των μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ τα υπόλοιπα θα κατατεθούν στη Βουλή τον Ιανουάριο. Ο τελικός στόχος, υπογράμμισε, είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και σε πολιτικό επίπεδο έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Ιανουαρίου.

«Είναι σημαντικά τα βήματα αυτά για να προχωρήσει η Ελλάδα στο επόμενο στάδιο, ώστε να γίνουν συζητήσεις για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», δήλωσε ο κ. Κοστέλο, αφήνοντας έτσι «ανοιχτό» το παράθυρο της ελάφρυνσης του χρέους -ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση έχει επενδύσει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο.

«Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να ολοκληρώσει πλήρως το πρόγραμμα, γιατί οι Ευρωπαίοι δανειστές έχουν δεσμευτεί να λάβουν μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά μόνο εάν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!