Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κως: Ξενοδοχειακή εταιρεία κατέθεσε αίτηση για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Thomas Cook
[Reader]: Κως: Ξενοδοχειακή εταιρεία κατέθεσε αίτηση για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Thomas Cook

[Reader]: Κως: Ξενοδοχειακή εταιρεία κατέθεσε αίτηση για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Thomas Cook

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr , η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού με την εκμετάλλευση πολυτελούς ξενοδοχείου στο Μαρμάρι της Κω και απασχολεί 100 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία με σύμβαση εξασφάλισε και παρείχε σε θυγατρική της Thomas Cook συγκεκριμένο αριθμό δωματίων με ημιδιατροφή και προκαθορισμένη τιμή (rate) για το διάστημα 27 Απριλίου 2019 έως 30 Οκτωβρίου 2019.

Στην προσφυγή της η ξενοδοχειακή εταιρεία υποστηρίζει πως μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 δεν έχουν πληρωθεί 638.949,37 ευρώ καθώς επίσης και 232.675,71 ευρώ, ποσό που αφορά πελάτες που συνεχίζουν να διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία ζητά με την αίτησή της να διαταχτεί ως ασφαλιστικό μέτρο η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται είτε εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων για να εξασφαλιστεί η απαίτηση ύψους 878.009,10 – 950.000 ευρώ.

Η ξενοδοχειακή εταιρεία προσέφυγε κατά της γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία «THOMAS COOK GmbH», της γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία «Condor FlugdienstGmbH», της «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», της «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ 3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «THOMAS COOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με δ.τ. «THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 2», της «THOMASCOOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με δ.τ. «THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 1» και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «THOMAS COOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ».

Όπως υποστηρίζει η ξενοδοχειακή εταιρεία, η διοίκηση της Thomas Cook ασκείται κεντρικά και από λίγους ιθύνοντες-υπεύθυνους ενώ η αυτοτέλεια των κατ’ ιδίαν νομικών προσώπων είναι ανύπαρκτη διότι η μία απορροφά παρανόμως και κατά το δοκούν τη ρευστότητα της άλλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!