Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κόλαφος το εισαγγελικό πόρισμα για τον οδηγό που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο – Όλες οι κατηγορίες
[Reader]: Κόλαφος το εισαγγελικό πόρισμα για τον οδηγό που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο – Όλες οι κατηγορίες

[Reader]: Κόλαφος το εισαγγελικό πόρισμα για τον οδηγό που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο – Όλες οι κατηγορίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου Παναγιώτας Παυλάκου αφορά σε τρία βαριά κακουργήματα και πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος κατηγορείται για:

  • Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
  • Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας , προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδιότητες, να αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

«Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…», καταλήγει το βαρύ κατηγορητήριο.

Οι πληροφορίες για πιθανή βλάβη στο σύστημα οδήγησης του οχήματος (όπως άλλωστε ισχυριζόταν και συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Αλέξης Κούγιας), δεν φαίνεται να ισχύουν, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το κατηγορητήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!