Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: «Κόκκινη κάρτα» από τους θεσμούς σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων
[Reader]: «Κόκκινη κάρτα» από τους θεσμούς σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων

[Reader]: «Κόκκινη κάρτα» από τους θεσμούς σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων

Αρνητικοί σε μια νέα ρύθμιση οφειλών έως και σε 120 δόσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, εμφανίζονται οι θεσμοί, όπως διαφάνηκε από τις τελευταίες επαφές τους με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης επί αθηναϊκού εδάφους.

Αν και τα κλιμάκια των EE, ESM, ΕΚΤ και ΔΝΤ εστίασαν στον εξωδικαστικό και στο νόμο Κατσέλη, δεν μπήκαν στη συζήτηση για μια νέα ρύθμιση οφειλών. Αυτό έγινε διότι οι θεσμοί εκτιμούν ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία- προεκλογικά- μια ευνοϊκή διευθέτηση μπορεί να ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας τη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, κάτι που πολλάκις έχει συμβεί στο παρελθόν.

Το σχέδιο που έχουν καταρτίσει τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού (π.χ. όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους).

Η ρύθμιση κινείται στα πρότυπα του εξωδικαστικού. Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ. Θα προβλέπεται κούρεμα έως 85% στα πρόστιμα αλλά και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι θα εξαιρούνται από τη ρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!