Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Κλείνει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Πώς θα κάνετε αίτηση
[Reader]: Κλείνει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

[Reader]: Κλείνει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης κλείνει στις 26 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος θα δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ενώ σε περιπτώσεις που οι δικαιούχοι υπέβαλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του 2020.

Τη Δευτέρα υπογράφηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αυξήθηκε το ποσό της διανεμόμενης έκτακτης ενίσχυσης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι, σημαντικό είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος κατά τη συμπλήρωση της αίτησης να δηλώσουν ένα ενεργό και έγκυρο IBAN στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Αυτό συνιστά «παγίδα» καθώς αν δεν δηλωθεί το IBAN, δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή ακόμα και αν κάποιος πληροί τα κριτήρια.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επικαιροποίησε τη λίστα των τελικών δικαιούχων «διορθώνοντας» λάθη και παραλείψεις που απέκλειαν χιλιάδες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών ή είχαν υποβάλει εκπρόσθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη, τώρα θα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση, καθώς από τη στιγμή που υπάρχει καινούργιος κατάλογος δικαιούχων, αυτή τη φορά η αίτηση μπορεί να λάβει «πράσινο» χρώμα (εγκριτικό) και όχι κόκκινο (απορριπτικό).

Αιτήσεις

Για τα νοικοκυριά που έχουν προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ, η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να υποβληθεί από τον γονέα που δηλώνει το ΑμεΑ ως προστατευόμενο μέλος, με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης και όχι με τους κωδικούς του προστατευόμενου μέλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!