Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Κυβερνητικές πηγές: Την Παρασκευή η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
[Reader]: Κυβερνητικές πηγές: Την Παρασκευή η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

[Reader]: Κυβερνητικές πηγές: Την Παρασκευή η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Από τα παραπάνω συνάγεται πως η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει ΄έστω και μονομερώς στην κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δεδομένου ότι νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 20 Μαρίου, ο Ντέκλαν Κοστέλο ανέφεραν πως ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως τις 5 Απριλίου.

Εξάλλου, χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε εχθές η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των θεσμών για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σε αυτή μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος Γενικός Γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αρκέσθηκαν να αναφέρουν ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας έως τις 25 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει το ΕuroWorking Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!