Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Η Κύπρος θύμα σοβαρής επίθεσης από χάκερ
[Reader]: Η Κύπρος θύμα σοβαρής επίθεσης από χάκερ

[Reader]: Η Κύπρος θύμα σοβαρής επίθεσης από χάκερ

Οι ερευνητές του τμήματος ασφαλείας της ομάδας «Cisco’s Talos» αποκάλυψαν ότι μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται «Sea Turtle» (=θαλάσσια χελώνα), πραγματοποίησε μια ευρεία καμπάνια κατασκοπείας μέσω πειρατείας στα DNS χωρών, χτυπώντας 40 διαφορετικούς οργανισμούς.

Μάλιστα, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και κώδικες χωρών, όπως επίσης και τηλεπικοινωνίες, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου κ.ά.

Απώτεροι όμως στόχοι των «Sea Turtles» ήταν μια συλλογή πληροφοριών από κυβερνητικούς οργανισμούς, υπουργεία εξωτερικών, μυστικές υπηρεσίες, στρατιωτικούς στόχους και ομάδες σχετικές με την ενέργεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Καταστρέφοντας το σύστημα καταλόγου του διαδικτύου, οι χάκερς μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν σιωπηρά τις επιθέσεις για να παρακολουθήσουν όλα τα δεδομένα στο διαδίκτυο από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι την κίνηση στο διαδίκτυο.

Αν και η εθνικότητα των «Sea Turtles» δεν προσδιορίζεται, ανάμεσα στις χώρες-θύματα είναι και η Κύπρος, σύμφωνα με τους ερευνητές της «Cisco’s Talos» ήταν και η Αλβανία, η Αρμενία, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η πειρατεία DNS στοχεύει στο «Domain Name System», τον πυλώνα δηλαδή της αρχιτεκτονικής του διαδικτύου που μεταφράζει το όνομα του τομέα στη διεύθυνση IP.

Όπως ανέφερε ο ερευνητής Craig Williams, η εκστρατεία «Sea Turtle» είναι ανησυχητική, όχι επειδή προβαίνει σε κυβερνοεπιθέσεις, αλλά γιατί θέτει υπό αμφισβήτηση το βασικό μοντέλο εμπιστοσύνης του Διαδικτύου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!