Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κύπρος: Συγκινεί το κοριτσάκι με σύνδρομο Down στη χριστουγεννιάτικη γιορτή – Το είχαν αγνοήσει την 28η (vid)
[Reader]: Κύπρος: Συγκινεί το κοριτσάκι με σύνδρομο Down στη χριστουγεννιάτικη γιορτή – Το είχαν αγνοήσει την 28η (vid)

[Reader]: Κύπρος: Συγκινεί το κοριτσάκι με σύνδρομο Down στη χριστουγεννιάτικη γιορτή – Το είχαν αγνοήσει την 28η (vid)

Η διάκριση αυτή έφερε αντιδράσεις από γονείς παιδιών με σύνδρομο Down. Συζητήσεις, για το πώς ο τομέας της εκπαίδευσης, στηρίζει αυτά τα παιδιά ώστε να ενσωματωθούν στις τάξεις με τα άλλα παιδιά και να μην αισθάνονται τον παραγκωνισμό και την απομόνωση.

Βράχος, η μητέρα, της μικρής Μαρίας Ραφαέλας, πάλεψε και κέρδισε την ενσωμάτωση του παιδιού της σε τάξη και όχι σε ειδική μονάδα.

Φέτος η Μαρία Ραφαέλλα, τραγούδησε. Τραγούδησε με τον δικό της τρόπο, μαζί με άλλα παιδιά σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και συγκίνησε.

Περήφανη η μητέρα της κοινοποίησε σχετικό βίντεο ενώ από πλευράς της η Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Γιούλα Πιτσιάλη, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Αυτό είναι το ίδιο παιδί που αν θυμάστε καλά , αγνόησαν και πέρασαν το μικρόφωνο πίσω στην πλάτη της σε γιορτή στο σχολείο της. Με τους αγώνες των γονιών της κατάφερε να ενσωματωθεί και να συμμετέχει (παρόλες τις ενστάσεις από εκπαιδευτικούς και από γονείς οι οποίοι δεν ήθελαν να είναι στην τάξη τους). Με την επιμονή των γονιών της το παιδί βγήκε από την ειδική μονάδα, είναι στην τάξη, του δόθηκε δασκάλα νοηματικής γλώσσας.. και Με την κατάλληλη εκπαίδευση κατάφερε να χρησιμοποιεί την νοηματική γλώσσα ..ΟΛΑ αυτά με πολλούς αγώνες!!.. παροχές που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!