Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: Οι Κήποι των Κρεμασμένων: Ένα ελληνικό βιβλίο για τους Cure
[Reader]: Οι Κήποι των Κρεμασμένων: Ένα ελληνικό βιβλίο για τους Cure

[Reader]: Οι Κήποι των Κρεμασμένων: Ένα ελληνικό βιβλίο για τους Cure

Οι εκδόσεις Ars Nocturna – Gothic Books και Nightread κυκλοφόρησαν ένα ιδιαίτερο βιβλίο για το αγαπημένο συγκρότημα των Cure με τίτλο «Οι Κήποι των Κρεμασμένων».

Στην έκδοση συμμετέχουν 16 συγγραφείς και μουσικοί οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα τραγούδια των «νονών του Goth» καταγράφοντας ισάριθμες ιστορίες φαντασίας και πραγματικότητας.

Πρόκειται για μελαγχολικές ονειροπολήσεις, θλιμμένα, ατμοσφαιρικά τοπία, αλλά και φωτεινές ποπ εκρήξεις, όπου αιώνια αιωρείται το φάντασμα της αγάπης, συνθέτοντας τον κόσμο των Cure με αναφορές σε τραγούδια όπως το πρώιμο «10.15 Saturday Night», τα σκοτεινά, μελωδικά «Charlotte Sometimes» και «A Forest», το «Kyoto Song», το ρυθμικό «Why Can’t I be You?» ή το μεταγενέστερο «The Last Day of Summer».

Στο βιβλίο συμμετέχει μεταξύ άλλων συμμετέχει και o Λεωνίδας Σκιαδάς, η «ψυχή» του Death Disco, ο οποίος μας μιλά για τους αγαπημένους τους Cure:

Η πρώτη φορά που συνειδητά άκουσα Cure ήταν το «Boys Dont Cry» στο ραδιόφωνο κάπου μέσα στο 1985. Ήταν η χρονιά που είχαν βγάλει το «Standing on The Beach» που ήταν συλλογή με τα singles τους και τα ραδιόφωνα την τιμούσαν ιδιαιτέρως.

Οι Cure είναι το συγκρότημα που οριοθέτησε την αισθητική μου και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ευθύνεται για τις επιλογές που έκανα στη ζωή μου και για τον τρόπο που έζησα το παρελθόν και ζω το παρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!