Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Κοινωνικό μέρισμα: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων
[Reader]: Κοινωνικό μέρισμα: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων

[Reader]: Κοινωνικό μέρισμα: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων

Το αργότερο αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Το μέρισμα που θα δοθεί φέτος, σε 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά θα είναι μειωμένο έως και 20% σε σχέση με πέρυσι.

Οι δικαιούχοι ανάλογα με τα οικογενειακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν στις 14 Δεκεμβρίου κοινωνικό μέρισμα που θα κυμαίνεται από 200 ευρώ (άγαμοι χωρίς παιδιά) έως 1.200 ευρώ (πολύτεκνες οικογένειες).

Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr το αργότερο από αύριο.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι νοικοκυριά με πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων έως και 27.000 ευρώ.

Στα εισοδηματικά κριτήρια, προσμετράται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης- προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση – όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Στο συνολικό εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων, καθώς και το σύνολο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Προϋπόθεση είναι το ύψος της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τις 185.000 ευρώ, ενώ το ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 9.000 ευρώ.

Οι μεγάλοι ωφελημένοι από την εφάπαξ παροχή θα είναι 55.000 άνεργοι ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών, μακροχρόνια άνεργοι που παραμένουν εκτός εργασιακού στίβου για πάνω από δύο έτη, 600.000 περίπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, 600.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ με συντάξιμες αποδοχές από 300 έως 600 ευρώ μηνιαίως και 800.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!