Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους διαπραγματευτές, αφού απέτυχαν στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ
[Reader]: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους διαπραγματευτές, αφού απέτυχαν στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

[Reader]: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τους διαπραγματευτές, αφού απέτυχαν στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, τον ειδικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, και τέσσερις άλλους διαπραγματευτές που συμμετείχαν στην αποτυχημένη Διάσκεψη Κορυφής του Φεβρουαρίου μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι,όπως ανέφεραν οι Financial Times.

Ένας έκτος υπάλληλος, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο ομόλογΟς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ανόι, καταδικάστηκε σε καταναγκαστική εργασία και ιδεολογική εκπαίδευση, ανέφερε η εφημερίδα Chosun Ilbo.

Η Chosun, η πιο γνωστή ημερήσια εφημερίδα της Νότιας Κορέας, επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή της Βόρειας Κορέας βάσει της οποίας ο Κιμ Χιοκ Τσολ ανακρίθηκε και εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Mirim τον Μάρτιο μαζί με τους τέσσερις υπαλλήλους του υπουργείου εξωτερικών.

Πιστεύεται ότι οι εκτελέσεις έγιναν για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού από την αποτυχημένη διάσκεψη του Ανόι, κατά την οποία ο Τραμπ απέρριψε την προσφορά του Κιμ να διακόψει το πυρηνικό συγκρότημα Yongbyon σε αντάλλαγμα για την επιβολή κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μια ολοκληρωμένη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των άλλων κρυφών πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας.

Οι πυρηνικές συνομιλίες έχουν σταματήσει και ο Κιμ έχει θέσει μια τελική προθεσμία για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

«Ο Κιμ θεωρεί πως ταπεινώθηκε διεθνώς και επέστρεψε στο σπίτι χωρίς… οικονομικά δώρα», δήλωσε ο Lee Seong-hyon, ερευνητής στο Ινστιτούτο Sejong «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι ‘αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!